Έως τις 15 Νοεμβρίου η ισχύς των χάρτινων εισιτηρίων

Έως τις 15 Νοεμβρίου η ισχύς των χάρτινων εισιτηρίων

Έως τις 15 Νοεμβρίου επιτρέπεται η χρήση των παλιών χάρτινων εισιτηρίων και των παλαιών καρτών, ενώ από χθες διατίθεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που έχει υποστεί το επιβατικό κοινό, και τα δύο είδη εισιτηρίων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τελικά μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου οπότε και θα λειτουργήσει πλήρως το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Χθες με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ ανέφερε ότι διατίθεται και μεμονωμένα το ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής ATH.ENA Ticket, έναντι 1,40 ευρώ. Το εισιτήριο των 1,40 ευρώ ήταν διαθέσιμο, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, όσο και στην ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card.

Για την προμήθεια του μεμονωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ATH.ENA Ticket των 1,40 ευρώ, ο επιβάτης μπορεί να προσέλθει, είτε στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, είτε στα Αυτόματα Μηχανήματα, ακολουθώντας τις σχετικές ενδείξεις.

Ο ΟΑΣΑ προτρέπει το επιβατικό κοινό να μην πετά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί, καθώς είναι επαναφορτιζόμενα. O Οργανισμός εξετάζει την υιοθέτηση πιο ευέλικτης και ελκυστικής τιμολογιακής πολιτικής σε όσους τα επαναφορτίζουν.

Αντίστοιχα ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τόνισε ότι το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα λειτουργήσει πλήρως έως τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ολοκλήρωση της έκδοσης των προσωποιημένων καρτών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποιημένες κάρτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, η ισχύς της διαδρομής του εισιτηρίου του 1,40 ευρώ θα είναι όπως και πριν, 90' από τη στιγμή της ακύρωσής του.