Επείγουσα η ανάγκη για απάντηση των ΗΠΑ στις ρωσικές προτάσεις, διαμηνύει η Μόσχα

Επείγουσα η ανάγκη για απάντηση των ΗΠΑ στις ρωσικές προτάσεις, διαμηνύει η Μόσχα

Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως είναι επείγουσα η ανάγκη για απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών στο αίτημά της για εγγυήσεις ασφάλειας και προειδοποίησε εκ νέου για πιθανή στρατιωτική απάντηση σε περίπτωση που δεν δει πολιτική δράση ικανή να μειώσει τις αιτίες της ανησυχίας της.

Η Μόσχα, η οποία, σύμφωνα με το Reuters, προκάλεσε την ανησυχία της Δύσης με την ανάπτυξη ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά της με την Ουκρανία, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε δέσμη προτάσεων για την ασφάλεια, ως βάση για διαπραγματεύσεις.

Μεταξύ των προτάσεων, περιλαμβάνεται δέσμευση του ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει τη στρατιωτική δράση στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

«Η στιγμή της αλήθειας»

 

Ο Κονσταντίν Γκαβρίλοφ, ρώσος διπλωμάτης στη Βιέννη, ανακοίνωσε πως έχει φτάσει «η στιγμή της αλήθειας» για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. 

«Η συζήτηση χρειάζεται να είναι σοβαρή και όλοι στο ΝΑΤΟ κατανοούν πολύ καλά, παρά τη δύναμη και την ισχύ τους, πως συγκεκριμένη πολιτική δράση είναι απαραίτητη, διαφορετικά θα υπάρξει στρατιωτικο-τεχνική και στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

«Καμία απάντηση» από τις ΗΠΑ

 

Ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, από την πλευρά του, δήλωσε πως η Μόσχα, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Θεωρώ πως θα επιλέξουν αργή διαδικασία, ωστόσο, η ανάγκη για απάντηση είναι επείγουσα, επειδή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι οξεία και τείνει να γίνει πιο πολύπλοκη», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το RIA. 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς