Επεισόδια εναντίον προσφύγων στη Μυτιλήνη

Επεισόδια εναντίον προσφύγων στη Μυτιλήνη

(Φωτογραφία από lesvosnews.net)

Ενταση προκλήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, όταν ομάδα από πολίτες και μέλη του ακροδεξιού χώρου επιτέθηκε σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες.

Οι επιτιθέμενοι πέταξαν μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι κάποια στιγμή από μεριάς των συγκεντρωμένων πολιτών πετάχτηκε προς τους πρόσφυγες και μια ναυτική φωτοβολία, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμούς ή φωτιά, αφού ένας πρόσφυγας με ψυχραιμία την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα.

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν την άμεση εκκένωση της πλατείας, ενώ οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αρνούνται να αποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, που έχουν να κάνουν με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Σαπφούς έχει σπεύσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια