Επεισόδια στα Εξάρχεια πριν τον τελικό του Κυπέλλου - Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Επεισόδια στα Εξάρχεια πριν τον τελικό του Κυπέλλου - Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκα ελαφρά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, αρχικά στην πλατεία Καραϊσκάκη και αργότερα στην Κάνιγγος λίγες μόνο ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για συλλήψεις ή προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πλατεία Καραϊσκάκη και ειδικότερα κοντά στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ, άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην πλατεία Κάνιγγος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ομάδες ατόμων, πιθανότατα οπαδών, άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίοι προέβησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Στην ευρύτερη περιοχή έπεσαν τουλάχιστον 100 βόμβες μολότοφ, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τα επεισόδια έληξαν έπειτα από λίγη ώρα, ενώ αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην πλατεία Κάνιγγος, με οπαδούς να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.