Επεισόδιο στις Οινούσσες: Διάβημα διαμαρτυρίας της Τουρκίας

Επεισόδιο στις Οινούσσες: Διάβημα διαμαρτυρίας της Τουρκίας

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προχώρησε την Τετάρτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες. Η Τουρκία διαμαρτύρεται για δυσανάλογη χρήση βίας κατά των τουρκικών αλιευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό αλιευτικό παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού το απόγευμα της Τρίτης, βορειοδυτικά των Οινουσσών

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε το τουρκικό αλιευτικό και του ζήτησε να αποχωρήσει. Το τουρκικό αλιευτικό δεν υπάκουσε και προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού. Στη συνέχεια τα στελέχη του ΛΣ έκαναν χρήση ηχητικών σημάτων και προειδοποιητικών πυρών. Τελικά, το τουρκικό αλιευτικό αποχώρησε και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια.

Από την πλευρά της, σε σχετική ανακοίνωση, η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει λόγο για έναν τραυματία ψαρά, μιλώντας μάλιστα για «παρενόχληση που πραγματοποιήθηκε σε δύο τουρκικά αλιευτικά στα ανοιχτά της Σμύρνης/Καραμπουρούν», εγκαλώντας μάλιστα τις ελληνικές Αρχές για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».