Επιβράδυνση της επίθεσης στην Ουκρανία, παραδέχεται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Επιβράδυνση της επίθεσης στην Ουκρανία, παραδέχεται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, παραδέχτηκε σήμερα Τετάρτη ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία επιβραδύνεται. Ωστόσο, έκανε λόγο για «σκόπιμη επιβράδυνση», αποδίδοντάς την, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο TASS, σε προσπάθεια της Μόσχας να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ αμάχων.

Μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Ουζμπεκιστάν, ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το Reuters, υποστήριξε ότι «γίνονται τα πάντα για να αποφευχθούν θύματα μεταξύ αμάχων. Φυσικά, αυτό επιβραδύνει τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά το κάνουμε σκόπιμα», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός. 

Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο τους τελευταίους μήνες, αφού τα στρατεύματά της απωθήθηκαν από το Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Ελάχιστη πρόοδος στο Ντονμπάς

Η επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς σημειώνει ελάχιστη πρόοδο, καθώς οι δυνάμεις της Μόσχας υποφέρουν από ελλείψεις πυρομαχικών, οχημάτων και προσωπικού, αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η τελευταία έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας αναφέρει ότι η επίθεση στο Ντονμπάς σημειώνει ελάχιστη πρόοδο και προσθέτει ότι η Ρωσία περιμένει μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση.

Δαπανηρή και στρατηγικά επιβλαβής η εισβολή για τη Ρωσία

Λειτουργικά, η Ρωσία υποφέρει από ελλείψεις σε πυρομαχικά, οχήματα και προσωπικό. Το ηθικό είναι πεσμένο σε πολλά τμήματα του στρατού της και οι δυνάμεις της είναι σημαντικά υποβαθμισμένες.

Η διπλωματική της ισχύς έχει περιοριστεί και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές της προοπτικές είναι ζοφερές. Έξι μήνες μετά και ο πόλεμος της Ρωσίας αποδείχθηκε τόσο δαπανηρός όσο και στρατηγικά επιβλαβής».

Διαβάστε ακόμη: 

Βρετανία: Η επίθεση στο Ντονμπάς δεν προχωρά - Επιβλαβής η εισβολή για τη Ρωσία, έξι μήνες μετά

Ζελένσκι: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσουμε - Η Ουκρανία ξαναγεννήθηκε