Επιμένει η Κ. Παπακώστα να κάνει λόγο για «Μονμάρτρη» στα Εξάρχεια

Επιμένει η Κ. Παπακώστα να κάνει λόγο για «Μονμάρτρη» στα Εξάρχεια

Συνεχίζει να κάνει λόγο για Μονμάρτρη μιλώντας για τα Εξάρχεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας μάλιστα πως τη συγκεκριμένη πρόταση την είχε πρωτοδιατυπώσει το 2018 μόλις είχε αναλάβει τα υπουργικά της καθήκοντα.

Μιλώντας στον realfm, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «το κέντρο της Αθήνας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα, από ότι ήταν παλιότερα».

Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι αναφορές της ότι τα Εξάρχεια είναι «η Μονμάρτρη της πρωτεύουσας, κέντρο τέχνης και πολιτισμού», η υφυπουργός επανέλαβε σήμερα πως «χρειάζεται συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, χρειάζεται συνέργεια με την αυτοδιοίκηση, χρειάζεται αυτοκριτική όλων των θεσμικών παραγόντων για να μπορέσουμε αυτή η περιοχή, διότι το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο, να την κάνουμε προσβάσιμη σε όλους, και να την κάνουμε λίκνο πολιτισμού για να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την αντίστοιχη γειτονιά που υπάρχει στο Παρίσι».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αποκάλεσε την Κ. Παπακώστα Μαρία Αντουανέτα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε για «ιδανική πραγματικότητα», ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού ανέφερε ότι «δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτρη».

Με μια δηκτική ανακοίνωση σχολίασαν χτες οι Ειδικοί Φρουροί της δήλωση της Κ. Παπακώστα ότι τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτρη των Αθηνών, αναφέροντας ότι αν επισκεφθεί την περιοχή χωρίς αστυνομικούς κινδυνεύει να τύχει υποδοχής ανάλογη με της... Μαρίας Αντουανέτας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός σημείωσε στη συνέντευξή της πως «προχθές είχαμε μια επιτυχημένη επιχείρηση που ήταν καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη, αυτό γίνεται συχνά, δεν διατυμπανίζουμε τη δουλειά που κάνουμε , ούτε βγάζουμε ΔΤ. Κάνουμε μια δουλειά για να ανακουφίσουμε τους κατοίκους της περιοχής, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχει η περιοχή και να προσπαθήσουμε για αυτή την κυψέλη πολιτισμού, γιατί πιστεύω ότι είναι η περιοχή κυψέλη πολιτισμού».