Επιμένουν… κομματικά στους διορισμούς!

Επιμένουν… κομματικά στους διορισμούς!

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έψεγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το περίφημο 4-2-1 για τους διοικητές των νοσοκομείων, όταν η κυβέρνηση αποτελούνταν από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Σήμερα, ωστόσο φαίνεται ότι το …ξέχασε, μια και ένα ενεργό μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έρχεται η σειρά του να λάβει …πόστο.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Τσαλίδη, του οποίου ο διορισμός αναμένεται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ, την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα, με την σχετική απόφαση ο κ. Τσαλίδης θα τοποθετηθεί διευθύνον σύμβουλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  «Κύριε  Τσαλίδη,  Καλείσθε, την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17.00΄, (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» - 150), στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει ακρόασή σας από την Επιτροπή και, εν συνεχεία, η Επιτροπή θα διατυπώσει γνώμη, σχετικά με την πρόταση διορισμού σας στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Στη θέση του προέδρου της ίδιας εταιρείας, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης διορίζει ένα ακόμη γνωστό πρόσωπο, ο οποίος όμως προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Θεοχάρη, πρώην σύμβουλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. «Κύριε Θεοχάρη, καλείσθε, την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17.00΄, (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» - 150), στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει ακρόασή σας από την Επιτροπή και, εν συνεχεία, η Επιτροπή θα διατυπώσει γνώμη, σχετικά με την πρόταση διορισμού σας στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», υπογραμμίζεται στην απόφαση.

Αλέξανδρος Διαμάντης