Επιστολή Κυρ. Μητσοτάκη στην ΕΕ για να παρέμβει στις τιμές φυσικού αερίου

Επιστολή Κυρ. Μητσοτάκη στην ΕΕ για να παρέμβει στις τιμές φυσικού αερίου

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, γνωστοποιώντας ότι για το λόγο αυτό έχει σταλεί σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει κοινοποιηθεί στα αρμόδια ευρωπαϊκά Όργανα.

«Ο Πρωθυπουργός πέτυχε να ενταχθεί στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής η ανάγκη για κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Αντίστοιχες κινήσεις κάναμε και στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την παρέμβαση στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου που αφορά τη δυνατότητα δράσης από την Ευρώπη στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές σε κάθε επίπεδο.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες θα δοθούν το επόμενο διάστημα, όταν θα δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, είπε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και της νέας πραγματικότητας που αναδύεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε αυτές τις συζητήσεις με διάφορους τρόπους.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλη τη συζήτηση και κάθε πρωτοβουλία της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που μοιραία προκύπτει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προφανώς και είναι καλοδεχούμενη, ανέφερε.


 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια