Επίθεση αυτοκτονίας στο κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων του Ιράκ

Επίθεση αυτοκτονίας στο κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων του Ιράκ

Επίθεση στο κτίριο του κυβερνείου του Ερμπίλ, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ, πραγματοποίησαν το πρωί δύο ένοπλοι πυροβολώντας αδιακρίτως, σύμφωνα με κουρδικές πηγές ασφαλείας.

Ο ένας από τους δύο δράστες ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά την επίθεση αυτή.

Φωνάζοντας "Αλάχου Ακμπάρ", οι δύο ένοπλοι πήραν τα όπλα φρουρών του κτιρίου και κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτο όροφο από τα παράθυρα του οποίου πυροβολούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες στη συνέχεια μπήκαν στο ισόγειο και ετοιμάζονταν να επιτεθούν στους εισβολείς. Το Reuters μετέδωσε πριν από λίγο ότι ελεύθεροι σκοπευτές των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν προς τον τρίτο όροφο όπου βρίσκονται οι επιτιθέμενοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τον κόσμο από τους δρόμους γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι της ασφάλειας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι σπάνιες στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει ευρύτατα ηττηθεί στο Ιράκ, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις στην πολη αυτή και τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο στόχαστρο τις κουρδικές δυνάμεις, αλλά και αμάχους.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ