Eπίθεση στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης Υδρογονανθράκων

Eπίθεση στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης Υδρογονανθράκων

Επίθεση στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) στους Αμπελόκηπους, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές και έσπασαν τις τζαμαρίες, με ρόπαλα και λοστούς. ενώ αμέσως μετά αποχώρησαν. Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές από την αστυνομία.

Την ευθύνη επίθεσης ανέλαβαν με σχετική ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και σύμφωνα με το αναρτημένο κείμενο συνδέεται με την υπογραφή των συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σε περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης.

Στο κείμενό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εμείς ως αναρχικοί και ως άνθρωποι δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας ξεκομμένη από τον τόπο και την φύση. Η εισβολή στους τόπους μας μεγαλοεταιριων που θα θα σκάβουν στα βοσκοτόπια μας, θα ανατινάζουν τα βουνά μας, θα αποψιλώνουν δάση και θα βρωμίζουν τις θάλασσες και τα ποτάμια μας με αντάλλαγμα κάποιες κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντίθετους και εχθρικούς».

Ο νέος βανδαλισμός έρχεται μια ημέρα μετά την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Υπενθυμίζεται ότι οι 10 περίπου κουκουλοφόροι κατέστρεψαν γραφεία χρησιμοποιώντας λοστούς, πέταξαν παντού μαύρες μπογιές και απείλησαν ευθέως τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμα: Επίθεση Ρουβίκωνα στην Athens Voice - Κατέστρεψαν γραφεία

Νέες απειλές Ρουβίκωνα στην AV: «Μια εβδομάδα διορία να φύγετε»