Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν - ΕΔΕ για τον φρουρό

Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν - ΕΔΕ για τον φρουρό

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από την Αστυνομία για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν. Η ΕΔΕ έρχεται μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον φρουρό της πρεσβείας να μην αντιδρά κατά την επίθεση των μελών της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα η επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν περίπου 10 άτομα, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, έως αυτή την ώρα, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να βγει από το κουβούκλιο «για να μην πέσουν τα τζάμια πάνω σου». Ο φρουρός της πρεσβείας «υπακούει» τις εντολές, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα. Στη συνέχεια βγαίνει από το κουβούκλιο, ένας από τους δράστες σπάει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο.

Την επίθεση, άλλωστε, γνωστοποίησε και ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα στο facebook. 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια