Έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητά η ΝΔ από τον Άρειο Πάγο

Έρευνα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητά η ΝΔ από τον Άρειο Πάγο

Έρευνα για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητάει, με φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η ΝΔ.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι την εισαγγελέα του Αρείου, Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να την ενημερώσουν για το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεων του κ. Σκουρλέτη και να την «κάλεσαν να πράξει τα δέοντα».

Στον φάκελο που κατέθεσαν περιλαμβάνεται το σύνολο των δηλώσεων, με τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων», όπως και η σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει η ΝΔ στη Βουλή.

«Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η», εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε πως «όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα».

Καταλήγοντας δήλωσε πως «για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας».

«Η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Δ.Ε.Η., οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια Δ.Ε.Η. ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια», δήλωσε για το θέμα ο Κ. Σκρέκας.

Φωτογραφία: Sooc