«Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι - 5.824 άτομα σε καραντίνα»
Ν. Χαρδαλιάς

«Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι - 5.824 άτομα σε καραντίνα»

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, επισήμανε ο Ν. Χαρδαλιάς, ενώ όπως ανέφερε σε καραντίνα έχουν τεθεί 5.824 πολίτες που ήταν είτε δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είτε ταξιδιώτες, και 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα.

Κατά τη καθημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ. 

«Δίνουμε τη δική μας μάχη σε αυτόν τον αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό. Όσοι πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε, από την εμπειρία εμπειρία των πρώτων ημερών από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα λήψης τους και επιδεικνύει ψυχραιμία και ωριμότητα.

«Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διευκρίνισε ακόμη ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.