Εξάρχεια: Διαδοχικές επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ  - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Εξάρχεια: Διαδοχικές επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επί 45 λεπτά, μια ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποιούσε διαδοχικές επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ρόπαλα, στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το Πολυτεχνείο. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Ο υπαίτιος του τραυματισμού συνελήφθη.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Τα ΜΑΤ απάντησαν στις επιθέσεις με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ για προληπτικούς λόγους διεκόπη για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Πατησίων.

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια όμως δεν σταμάτησαν στην Πατησίων. Στις 00:25 μια ομάδα ατόμων με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκε στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας προκαλώντας υλικές ζημιές.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από επίθεση ενός 22χρονο Ιρανό στην οδό Τσαμαδού. Ο δράστης του τραυματιστού συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.