Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τις πιο ευάλωτες ομάδες
Βρετανία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τις πιο ευάλωτες ομάδες

Την επιλογή στις πιο ευάλωτες ομάδες να κάνουν τρίτη δόση εμβολιασμού ενδέχεται να δώσει η Βρετανία, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Ναντίμ Ζαχάουι, υφυπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Μιλώντας στο Sky News είπε ότι στόχος μίας τέτοιας κίνησης θα ήταν να διερευνηθούν οι δυνητικές ευεργετικές επιδράσεις της τρίτης δόσης καθώς και ποιο εμβόλιο θα προσφέρει την καλύτερη ενισχυτική τρίτη δόση.

«Εμείς προσπαθούμε να δούμε και να διαθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές στον αρχίατρο Κρις Γουίτι, είτε πρόκειται για τις 60 εκατομμύρια δόσεις Pfizer που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα, ή για το εμβόλιο των Oxford-AstraZeneca, ή με το Moderna, ή με το εμβόλιο Novavax που λειτουργεί πολύ καλά ενάντια στην παραλλαγή της Νότιας Αφρικής», τόνισε ο βρετανός αξιωματούχος.

Συνολικά περισσότερα από 34,6 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία έλαβαν μια πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη.

Η Βρετανία, με πληθυσμό 67 εκατομμυρίων, έχει συνάψει συμφωνίες για πάνω από 510 εκατ. δόσεις οκτώ διαφορετικών εμβολίων COVID-19, μερικά από τα οποία παραμένουν υπό ανάπτυξη.