Ευ. Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από την προεδρία

Ευ. Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από την προεδρία

Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης ο κ. Μειμαράκης παρέδωσε , όπως είπε τη μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχες της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και παντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο προσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή εχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι παρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου» τόνισε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.

Χ. Αθανασίου: Δεν μπορεί ο Ευ. Μεϊμαράκης να ορίσει νέο αντιπρόεδρο

O Χαράλαμπος Αθανασίου στο περιστύλιο της βουλής είπε ότι βάσει των επιστημονικών νομικών του γνώσεων στο καταστατικό της ΝΔ δεν προβλέπεται η δυνατότητα ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος (Μεϊμαράκης) να ορίσει νέο Αντιπρόεδρο.

Άρα ο κ. Πλακιωτάκης θα πρέπει να παραμείνει Πρόεδρος της ΚΟ της ΝΔ και, όπως είπε, ο Παπαμιμίκος ως γραμματέας προβλέπεται να αναλάβει Πρόεδρος, αν παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΕΦΕ...

Γ. Πλακιωτάκης: Να χαμηλώσουν οι τόνοι

Να χαμηλώσουν τους τόνους ζήτησε από τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους της ΝΔ ο νέος μεταβατικός Πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Υπογράμμισε ότι "αντί να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι αντιπαραθέσεων και εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην εικόνα και στο κύρος της παράταξης".

"Θεωρώ ότι ευθύνη έχουμε όλοι μας γιατί δεν καταφέραμε να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της δημοκρατικής διαδικασίας του κόμματος, αλλά το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να πρυτανεύσει η λογική και να σφυρηλατήσουμε την ενότητα. Γι'' αυτό ζητώ από όλους και κυρίως απο τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους για να ξεφύγει η παράταξη από το τέλμα και το αδιέξοδο", πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου

Nα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας στην ομιλία του στην ΚΟ ότι "η εκλογή νέου Προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος". Πρότεινε μάλιστα προς τους συνυποψήφιους του να υιοθετήσουν έναν κώδικα δεοντολογίας που θα περιλαμβάνει δύο άρθρα, όπως είπε: α) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας, β) Δεν αναμιγνύουμε τους πρώην Πρωθυπουργούς και πρώην Προέδρους του κόμματος".

Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων με κοινό στόχο "μία ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά, την μαζική προσέλευση πολιτών στις κάλπες και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη ΝΔ". Τέλος υπογράμμισε πως η 13η Δεκεμβρίου πρέπει να είναι ημέρα αναγέννησης και ενότητας της ΝΔ"

Απ. Τζιτζικώστας: Να γίνει συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων

Άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι, πρότεινε στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ζήτησε επίσης να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό μία Συνδιάσκεψη όπου θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους και αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων.

Τέλος τάχθηκε και αυτός υπέρ της ταχείας διεξαγωγής των εκλογών, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου.

Ά. Γεωργιάδης: Να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι στα σενάρια συγκυβέρνησης

Τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, καθώς και debate, ζήτησε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Έθεσε παράλληλα το ζήτημα των σεναρίων που διακινούνται για συγκυβέρνηση, επιμένοντας στην ανάγκη να τοποθετηθούν επ΄ αυτών όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για "να έχουν καθαρή εντολή".

Ν. Δένδιας: Aναβολή των εκλογών μέχρι τον Απρίλιο

Αναβολή των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τον Απρίλιο ζήτησε ο Νίκος Δένδιας προτάσσοντας την σύγκλιση Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ για τη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων και την ανασυγκρότηση του κόμματος κατά το β'' δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2016. Ως χρονοδιάγραμμα πρότεινε να ανοίξουν ως το τέλος Ιανουαρίου κατάλογοι επαναβεβαίωσης εγγραφής μελών, να διεξαχθεί τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο προσυνεδριακός διάλογος, να εκλεγούν σύνεδροι στο τέλος Φεβρουαρίου  και να γίνει το συνέδριο στο β΄δεκαπενθήμερο Μαρτίου. Αμέσως μετά να πραγματοποιηθεί, μέσα στον Απρίλιο, η εκλογή Προέδρου. 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ. ο Α. Παπαμιμίκος;

- Δηλώνει κώλυμα για την προεδρία της ΚΕΦΕ ο Α. Παπαμιμίκος

- Κρίσιμη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία