Ευχαρίστως παραδίδω τη Β. Κορέα στα... χέρια του Πενταγώνου, λέει η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Ευχαρίστως παραδίδω τη Β. Κορέα στα... χέρια του Πενταγώνου, λέει η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Υψηλούς τόνους κατά της Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποίησε η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Nikki Haley, λίγο πριν τη γενικής συνέλευση του διεθνούς οργανισμού που ξεκινά αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή δεκάδων ηγετών, ανάμεσά τους και του Donald Trump, στην παρθενική του εμφάνιση σε αυτό το ακροατήριο.

«Έχουμε σχεδόν εξαντλήσει όλα όσα μπορούσαμε να κάνουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε αυτό το σημείο», είπε η Haley στο CNN, προσθέτοντας ότι θα ήταν απολύτως ευτυχής εάν παρέδιδε τον φάκελο με το πρόβλημα της Β. Κορέας στο Πεντάγωνο και τον υπουργό Άμυνας, James Mattis.

«Εάν η Β. Κορέα συνεχίζει με την ξεδιάντροπη συμπεριφορά της, εάν οι ΗΠΑ αναγκαστούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους με οποιονδήποτε τρόπο, τότε η Βόρειος Κορέα θα συντριβεί. Όλοι το γνωρίζουμε. Και κανείς από εμάς δεν το επιθυμεί. Κανείς μας δεν θέλει πόλεμο». 

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε άλλη δυνατότητα την οποία έχουμε, αλλά υπάρχουν πολλές στρατιωτικές επιλογές στο τραπέζι», σημείωσε επίσης, για να προσθέσει ότι η πρόσφατη απειλή του D. Trump για «φωτιά και οργή» απέναντι στους Βορειοκορεάτες δεν συνιστά «απειλή κενή περιεχομένου».