Φ. Γεννηματά προς P. Thomsen: «Είναι δεδομένη η αντίθεση μας στις παράλογες απαιτήσεις και τις εμμονές του ΔΝΤ»

Φ. Γεννηματά προς P. Thomsen: «Είναι δεδομένη η αντίθεση μας στις παράλογες απαιτήσεις και τις εμμονές του ΔΝΤ»

Σαφές μήνυμα στο στέλεχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης του κόμματος για το αγροτικό. Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τους αγρότες να μην επιτρέψουν σε ορισμένους «θερμοκέφαλους», όπως τους χαρακτήρισε να θαμπώσουν τα αιτήματά τους.

«Είναι δεδομένη η αντίθεση μας στις παράλογες απαιτήσεις και τις εμμονές του ΔΝΤ. Αυτές επαναλήφθηκαν δυστυχώς και με τις χθεσινές αναφορές του κυρίου Τόμσεν. Επισημαίνω όμως ότι ο κος Τόμσεν φέρει προσωπικά σοβαρή ευθύνη για το σχεδιασμό και τα λάθη του προγράμματος και τις αρνητικές συνέπειες που με την υπερβολική ύφεση, αυτό επέφερε στην Ελληνική Κοινωνία.  Θα συμφωνούσα λοιπόν στην ανάγκη τολμηρών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις τιμωρητικές λογικές προς τους πολίτες, που μόνο πρόσθετα αδιέξοδα δημιουργούν. Και αυτό αφορά και τα ζητήματα της αξιολογήσεις του προγράμματος που σήμερα εξελίσσεται», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση «να να δώσει τέλος στον ολισθηρό της κατήφορο, να δεχθεί τον διάλογο από μηδενικό σημείο, αποσύροντας τα σχέδιά της». «Ζητάμε από την κυβέρνηση να κυβερνήσει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να υπηρετήσει με υπευθυνότητα τις υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού λαού. Εκτός κι αν έχετε αποφασίσει να δραπετεύσετε; Αλλά και εσείς κυρίες και κύριοι της ΝΔ, πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε. Θέλετε εκλογές; Θέλετε άλλη κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως προτείνουμε εμείς;», υπογράμμισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης