Φ. Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα για τον τόπο

Φ. Γεννηματά σε ΣΥΡΙΖΑ: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα για τον τόπο

Εκλογές τώρα! Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά από το βήμα της Βουλής. Δίχως περιστροφές η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι όσο πιο γρήγορα φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. «Η χωρά θέλει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ευρείας στήριξης με άλλο πρωθυπουργό. Όμως αυτό θα γίνει,  θα γίνει αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, γι' αυτό ζητάμε τη δύναμη από το λαό γιατί μια ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το επιβάλλει», τόνισε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Τον κατηγόρησε ότι μας επιστρέφει στο δίλημμα Grexit ή μόνιμη λιτότητα και σημείωσε: «Ξεκινήσατε ως επαναστάτης και τώρα γίνεστε υποτακτικός, μήπως γίνατε και συνεργάτης!» Παράλληλα, καταλόγισε στον πρωθυπουργός ότι μέσω της εξεταστικής στόχος του ήταν να κρατήσει ζωντανό τον μύθο του δήθεν νέου, ωστόσο «η σκευωρία απέτυχε και τελικά τα δικά σας άπλυτα βγήκαν στη φόρα».

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση η κυρία Γεννηματά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Υπουργός σας, τώρα παραδέχθηκε ότι το 70% των δεσμεύσεων που έχετε αναλάβει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν έχει υλοποιηθεί και εκτίμησε ότι «η  εφιαλτική εξέλιξη ανάγκης ενός νέου προγράμματος στήριξης, ενός 4ου μνημονίου, είναι κάτι περισσότερο από πιθανή». «Όταν σκουραίνουν τα πράγματα καταφεύγετε στο γήπεδο της μάχης κατά της διαπλοκής. Απαντήστε τουλάχιστον στις καταγγελίες του βουλευτή σας κ. Δημήτρη Καμμένου ότι αλλοιώθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε, επίσης, το «σχέδιο Ελλάδα», το οποία είναι το μόνο που  μπορεί να αποτρέψει ένα νέο διχασμό ως συνέπεια μια εθνικής ήττας.

Αναφερόμενη, δε, στα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι «η τουρκική προκλητικότητα αποθρασύνεται η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη η ΕΕ δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία προστασίας των δικών της συνόρων» και συνέχισε λέγοντας: «Το 2017 σε αυτό το ασταθές και δυσμενές διεθνές περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρεία».

Τέλος, επανάφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, ενώ προχώρησε και στην δική της αυτοκριτική. «Υπήρξε στην χώρα μας η περίοδος σπατάλης και υπερδανεισμού και αυτό συνέβη και στα πολιτικά κόμματα, με ακριβές μετακινήσεις ετεροδημοτών κλπ», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια