F. Hollande: H Γαλλία μετά τη Νίκαια θα βγει πιο ισχυρή

F. Hollande: H Γαλλία μετά τη Νίκαια θα βγει πιο ισχυρή

Η επίθεση έγινε σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις παγκοσμίως, την ημέρα της γιορτής της ελευθερίας, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του για την επίθεση στη Νίκαια ο γάλλος πρόεδρος. Αυτό έγινε γιατί ήθελαν να πλήξουν την ελευθερία, τόνισε.

Ο Francois Hollande τόνισε ότι το πρώτο μέλημα ήταν «να διασφαλίσουμε εγγυήσεις για να υπάρχει η μικρότερη δυνατή απειλή για τον τοπικό πληθυσμό». Επισήμανε ότι ακόμα περίπου 50 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση,  δηλαδή μεταξύ ζωής και θανάτου, ενημερώνοντας ότι δεν είναι μόνο Γάλλοι.

Είναι, όπως είπε, άνθρωποι που είχαν έρθει εδώ για να μοιραστούν κάποιες στιγμές ευτυχίας, κάτι που δεν συνέβη για να ικανοποιηθεί η βιαιότητα ενός ατόμου ή ίσως και κάποιας ομάδας. 

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης άτομα που δεν τραυματίστηκαν σωματικά αλλά θα φέρουν για πάντα στη ζωή τους αυτές τις εικόνες. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια, είπε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για αυτό το λόγο η Γαλλία πρέπει να δείξει τώρα την αλληλεγγύη της. 

«Δείξαμε ξανά το θάρρος, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν. Εργάστηκαν ιδιαίτερα ώστε να εξουδετερωθεί ο δολοφόνος», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό εξήρε τις προσπάθειες των σωμάτων ασφαλείας, τονίζοντας ότι «παρά την κούραση, παρά τις διαφωνίες κατά τον τελευταίο καιρό, οι δυνάμεις ασφαλείας είναι εδώ. Θα ήθελα να χαιρετήσω αυτές τις δυνάμεις». 

«Είναι μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση. Έχουμε μπροστά μας μια μάχη που θα είναι μακροσκελή. Γιατί έχουμε απέναντί μας έναν εχθρό που θα συνεχίσει να πλήττει όλες τις χώρες που έχουν ως αξία την ελευθερία», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Στο σημείο αυτό ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και όσο αφορά τον ίδιο «η ευθύνη μου είναι να μην αφεθώ στη δίνη των γεγονότων, να μην υποκύψω σε οποιαδήποτε απειλή. Θα χρησιμοποιήσω κάθε δυνατό μέτρο». 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο F. Hollande τόνισε ότι «η Γαλλία μετά τη Νίκαια θα βγει πιο ισχυρή απέναντι σε όσα πρεσβεύουν οι εχθροί της».