"Φερετζές" η απλή αναλογική του Τσίπρα λέει η Φ. Γεννηματά

"Φερετζές" η απλή αναλογική του Τσίπρα λέει η Φ. Γεννηματά

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα της απλής αναλογική εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά λέγοντας πως ο νόμος αυτός ήταν ένας «Φερετζές».

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ η κα. Γεννηματά τόνισε πως ο κ. Τσίπρας "ποτέ δεν ήρθε να συζητήσουμε σοβαρά ένα νέο εκλογικό σύστημα". Διερωτήθηκε μάλιστα «γιατί τον πήρε η βιασύνη μέσα στο Καλοκαίρι μήπως ετοιμάζεται για εκλογές;»

Κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οχυρώθηκε πίσω από το μπόνους και ότι ενώ έχει «σηκώσει τη σημαία του μεταρρυθμιστή δεν κάθισε καν να συζητήσει ένα καλύτερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά ο κ Τσίπρας μετά τα τόσα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε τώρα μπορεί να γίνει δεκτός και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα μαζί με την κυρία Μέρκελ.

Κλείνοντας η κ. Γεννηματά τόνισε πως "ο κύριος Τσίπρας κάνει πρωθυπουργό αύριο τον κ. Μητσοτάκη  καθώς απέτυχε να φέρει έναν πλήρη νόμο απλής αναλογικής τον οποίο θα στηρίζαμε και γιατί δεν μπόρεσε να πείσει μέσω του νόμου αυτού την ελληνική Βουλή".

Γεννηματα: Αυτό το πάρτι για δύο, εγώ θα το χαλάσω

Σε άλλη συνέντευξή τη στα ΝΕΑ η κα. Γεννηματά σημειώνει πως κάθε μέρα και περισσότερο οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν ίδιοι σε πολλές πτυχές της πολιτικής τους, συνεχίζουν το παιχνίδι του κακέκτυπου δικομματισμού με το «φύγε εσύ να έλθω εγώ», που κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της κρίσης 6 χρόνια τώρα και υπογραμμίζει, "αυτό το πάρτι για δύο, που βλάπτει τη χώρα εγώ θα το χαλάσω".

Το στοίχημα να βγούμε από τη μέγγενη της κρίσης  είναι εθνικό, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως γι' αυτό η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα κυβερνητικών συνεργασιών είναι σαφής, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης ευρείας πολιτικής συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα υπηρετήσει μια καθαρή Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση αλλά θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παθογένειες  που την προκάλεσαν.

Είμαι βέβαιη ότι η θέση αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και στο λαϊκό αίτημα και αίσθημα.

  Όσοι δεν θέλουν να το αντιληφθούν ματαιοπονούν!

Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος!, υπογραμμίζει η κα Γεννηματά.