Φιλελεύθερος: Αδειάζουν τα νησιά, ακολουθούν απελάσεις

Φιλελεύθερος: Αδειάζουν τα νησιά, ακολουθούν απελάσεις

Με τίτλο κεντρικού θέματος «αδειάζουν τα νησιά, ακολουθούν απελάσεις-Σχέδιο εξπρές για απεγκλωβισμό από το μεταναστευτικό» κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή ο Φιλελεύθερος.

Χαρακτήρα κατεπείγοντος προσλαμβάνει το σχέδιο με άμεσες δράσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών που καθημερινά δέχονται τεράστιο βάρος κυρίως από μετανάστες ενώ αυξάνεται η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και προχωρεί η διαδικασία για την επαναπροώθηση στην Τουρκία αλλά και για απελάσεις στις χώρες προέλευσης όσων δεν τηρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα στον Φιλελεύθερο:

-Πρόσκληση για... τσάι και συναίνεση στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς αναζητώντας τα 200 «ναι» της Βουλής


-Ο Ερντογάν τραβάει κι άλλο το σκοινί!

Τα «ρέστα» του επιχειρεί να παίξει στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς βλέπει να μην αποδίδουν οι πολυδάπανες προσπάθειες εντοπισμού φυσικού αερίου και έτσι πλέον προχωρά στην πιο σοβαρή πρόκληση μέχρι τώρα, με την αποστολή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στο Οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

-Ανδρέας Λοβέρδος για Novartis: Να εξαιρεθεί η Τουλουπάκη

Την ώρα που η Βουλή έπειτα από αίτημα του ιδίου αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του, ο πρώην υπουργός κατακεραύνωσε τους πάντες, μιλώντας για ξεκάθαρη σκευωρία και λέγοντας ότι «θα τους συντρίψει»

-«Σχέδιο Β» διά παν ενδεχόμενο ζήτησαν οι δανειστές

Οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι τα κλιμάκια των δανειστών που ήταν στην Ελλάδα διαπίστωσαν δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020, και καλούν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να κλείσει.

-Κόκκινα δάνεια: Ο «Ηρακλής» τρέχει με τις ευλογίες του Ντράγκι

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον «καθαρισμό» του 40% των τραπεζικών ισολογισμών

-Ο Πομπέο στην Αθήνα: Ο Λευκός Οίκος δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης»

Η ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ μπορεί να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή, ειδικά όσο εντείνονται οι εξ ανατολών απειλές

-«Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται πλέον εμπόδια για να επενδύσει»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς επιχειρηματίες. Στη Βοιωτία, το πιο σύγχρονο εργοστάσιο ηλεκτρισμού στην Ευρώπη της Mytilineos, που θα ολοκληρωθεί το 2021, αντιστοιχεί στο 20% των 14 υπό απόσυρση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ έχει θερμική απόδοση άνω του 63%

Συνεντεύξεις:

-Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος (δεν) μιλάει για τον Δημήτρη Χαντζόπουλο

Μια διαφορετική συνέντευξη του σκιτσογράφου

-Παύλος Μαρινάκης: Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες

Ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ μιλά στον «Φ» για την Παιδεία, το άσυλο, το προσφυγικό και τις νεολαίες

-Κώστας Ζαχαριάδης: «Το όνομα "ΣΥΡΙΖΑ" είναι ισχυρό brand και θα παραμείνει»

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στις εκλογές. Η κόπωση της κοινωνίας από τα μνημόνια, η αδύναμη επικοινωνιακή μας στρατηγική, οι επιλογές μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, η αργοπορημένη νομοθέτηση των μέτρων ελάφρυνσης του 2019, η αδύναμη οργανωτική παρουσία του κόμματος μας και άλλα», αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

-Η ανάκριση της νέας Κομισιόν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Μετά την απόρριψη των υποψηφίων της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας, που ανάγκασε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να τους αντικαταστήσουν, τα μέλη της Ευρωβουλής έβαλαν στο στόχαστρό τους την πρόταση της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρντ – σε μια προφανή προσπάθεια να «εκδικηθούν» τον Εμ. Μακρόν.

-Κάρολα Ρακέτε: Αγέρωχη απέναντι στην επίθεση της Λέγκας

Η Γερμανίδα πλοίαρχος Κάρολα Ρακέτε, η γυναίκα που συνελήφθη τον Ιούλιο επειδή διέσωσε 40 μετανάστες και τους αποβίβασε, παρά τις απαγορεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, στη Λαμπεντούζα, εξήγησε χθες με ήρεμη αλλά δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί αποτελεί διεθνή υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διάσωση από τη θάλασσα απεγνωσμένων ανθρώπων που η ζωή τους κινδυνεύει.

-Οι Σοσιαλιστές αναζητούν... εταίρους

Το κόμμα του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα θεωρείται φαβορί για την πρωτιά, μετά την επιτυχημένη κυβερνητική θητεία.

-Οι δύο κόψεις του «Χασαπομάχαιρου»

H υπόθεση του λεγόμενου «Χασαπομάχαιρου», του Βρετανού διπλού πράκτορα Αλφρέντο Σκαπατίτσι που έδρασε στις γραμμές του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού και η αποκάλυψη της ταυτότητάς του, το 2003, συγκλόνισε το Μπέλφαστ, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η βρετανική αστυνομία διεξάγει εκ νέου έρευνα για τον ρόλο του στις δολοφονίες πολλών εθνικιστών καθολικών, τους οποίους ο IRA θεωρούσε πληροφοριοδότες.

-Ίντερ: Η “αναγέννηση” των “Νερατζούρι”

Με έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα κάνουν όνειρα αποκαθήλωσης της Γιουβέντους από την κορυφή της Serie A, που βασίζονται στους ανθρώπους που την έβαλαν στον θρόνο

-Ψάχνει όσα έχασε στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Τα παθήματα που πρέπει να γίνουν μαθήματα για τους ερυθρόλευκους εν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη

-Λευκή Συμφωνία: Επιστροφή στους μυστικούς κήπους της ροκ

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των 80s μιλάει για τη σημερινή συναυλία στο Κύτταρο μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα

-Ζώμινθος: Στα άδυτα του Ανακτόρου

Στο φως σπάνια πινακίδα με ιερογλυφική-Γραμμική Α από το 1800 π.Χ όπου υπάρχει η λογιστική καταγραφή των αντικειμένων του ανακτορικού συγκροτήματος της μινωϊκής Κρήτης,

Διαβάστε ακόμη στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου:

- Το όραμα μιας ιδανικής οικονομίας

Σ'' έναν κόσμο όπου σύντομα ο πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 9 δισ. το σημερινό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο δεν θα αντέξει για πολύ. Η κλιματική αλλαγή και η εξάντληση των πόρων σηματοδοτούν τη δύση του και την αντικατάστασή του από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε για περισσότερο χρονικό διάστημα ό,τι ήδη διαθέτουμε και να έχουμε ανάπτυξη με λιγότερη κατανάλωση πρώτων υλών και πολύ μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

-Αρνητικά επιτόκια: Ας ξεχάσουμε τις τράπεζες που ξέραμε

Η Nordea Bank χορηγεί 20ετή στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο 0%. Η Jyske Bank χορηγεί δεκαετή δάνεια με αρνητικό επιτόκιο 0,5%.

-”Faites vos jeux” για το καζίνο του Ελληνικού

Έφτασε η ώρα των προσφορών. Πάνω από 1 δισ. ευρώ το ύψος της επένδυσης. Πως θα κριθεί ο διαγωνισμός. Υπεγράφη και η τελευταία ΚΥΑ.

-H επανάσταση των 2,6 τρισ. δολαρίων στην πράσινη ενέργεια

Μόνο το ηλιακό δυναμικό αυξήθηκε πάνω από 26 φορές μέσα σε δέκα χρόνια, από τα 25 GW σε 663 GW φέτος, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρισμού περίπου 100 εκατομμυρίων νοικοκυριών στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.