Φιλελεύθερος: Αναζητούν ρετάλια για τις Πρέσπες

Φιλελεύθερος: Αναζητούν ρετάλια για τις Πρέσπες

Με κεντρικό θέμα «Αναζητούν ρετάλια για τις Πρέσπες - Η κυβέρνηση-κουρελού συνεχίζει τους εκβιασμούς σε βουλευτές», κυκλοφορεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο «Φιλελεύθερος».*

*Η αβεβαιότητα για τους 151 στην επίμαχη συμφωνία έχει προκαλέσει αναταραχή στο Μαξίμου που επιδίδεται σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι παρασκηνίου με αθέμιτα μέσα για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία και να παρατείνει για λίγο την παραμονή τους στην εξουσία.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου:

- ΚΙΝΑΛ: Θα διαγραφεί όποιος γίνει δεκανίκι και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας

Δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Φώφη Γεννηματά, που άκουσε τον Δημήτρη Κρεμαστινό να διαψεύδει τις φήμες ότι σκέφτεται να ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία στη Βουλή, είναι αποφασισμένη να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην περίπτωση που δεν ακολουθήσει την ενιαία γραμμή

- Ποτάμι: Μένουν όλου και ψηφίζουν ό,τι να ναι

Ο κάθε ένας ψηφίζει όπως θέλει για την Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι ώστε να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να διατηρήσει το Ποτάμι τα προνόμια που διαθέτει στην βουλή.

- Δεν αλλάζουν τη συμφωνία οι διευκρινίσεις των Σκοπίων

Στο κενό οι αλχημείες Τσίπρα Η ρηματική διακοίνωση είναι συνοδευτικό έγγραφο και όσα αναφέρει δεν έχουν την παραμικρή ισχύ επί των τροπολογιών για το σύνταγμα των Σκοπίων

- ΝΔ: Εκλογές πριν από την κύρωση της συμφωνίας, με όσα debates χρειαστούν

Το γάντι που πέταξε ο Αλ. Τσίπρας -σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της εικόνας που έχει δημιουργήσει η πέτσινη πλειοψηφία της ψήφου εμπιστοσύνης και οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των πολιτών στη Συμφωνία των Πρεσπών- σηκώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπροτείνοντας όσα debates χρειαστούν εάν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές.

- Ψηφιακές μπίζνες με φωτογραφικές ρυθμίσεις από το υπουργείο του Ν. Παππά

Σκιές αδιαφάνειας καλύπτουν τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, με δευτερεύουσας σημασίας έργα και διαγωνισμούς εξπρές για «δουλειές» εκατομμυρίων ευρώ. Ο “Φ” διερευνά τέσσερις διαγωνισμούς: Ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΑΣΘ, αγροτικός τομέας,Barcode στον Τύπο και VAR.

- Στους επόμενους το κόστος των αναδρομικών

Πολλές ετήσιες δόσεις προωθεί η κυβέρνηση • Με νομοθετική ρύθμιση καταργεί το δικαίωμα στα δώρα

Συνέντευξη Γιάννης Πρετεντέρης: Μόνο ο Μουσολίνι διεκδικούσε ηθική υπεροχή

Ύστερα από 35 χρόνια στη δημοσιογραφία, ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι, απλώς, ένας σχολιαστής της πολιτικής ζωής. Είναι κομμάτι της. Και μιλάει στον «Φ» για τα πάντα: την πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, το κλείσιμο του Mega και, φυσικά, τις εξελίξεις που έρχονται.

- To BREXIT βάζει φωτιές στις ευρωεκλογές

Τι θα γίνει με τις έδρες των Βρετανών στο ευρωκοινοβούλιο.

- AFD: Η νέα ακροδεξιά απειλή για Γερμανία και Ευρώπη

Με ιστορία μόλις έξι ετών και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που τη φέρνουν να διεκδικεί τη δεύτερη θέση από τους Σοσιαλδημοκράτες, η Εναλλακτική για τη Γερμανία επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα των ναζί.

- Ένα μικρό βήμα για τα… φυτά, ένα άλμα για την Κίνα

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που απέστειλε με επιτυχία μια διαστημική συσκευή στη «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης. Αλλά και η πρώτη χώρα που κατάφερε να βλαστήσει, έστω και για λίγες ώρες,φυτό σε άλλο πλανητικό σώμα.

-Το μέλλον είναι εδώ: Η επανάσταση της επεξεργασίας του γονιδιώματος

Την τελευταία δεκαπενταετία, ο συνδυασμός τεχνολογίας και υπολογιστικών υποδομών οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση, όχι μόνο του ρυθμού παραγωγής βιολογικών και γονιδιωματικών δεδομένων, αλλά και της ανάπτυξης καινοτόμων εργαλείων. Οι επιχειρήσεις που γράφουν την επόμενη μέρα και πως μπορείτε να κερδίσετε από αυτές.

- Μαζί με τους πάγους, λιώνουν και... τα χρηματιστήρια

Τι να τα κάνεις τα υπερκέρδη και τις παχυλές αποδόσεις αν ο πλανήτης... οδεύει προς την καταστροφή; Μπορεί στην παρούσα φάση οι κίνδυνοι για τις αγορές να σχετίζονται κυρίως με γεωπολιτικούς παράγοντες και την άνοδο του προστατευτισμού, ωστόσο η κλιματική αλλαγή κερδίζει έδαφος στη λίστα με τις μεγαλύτερες απειλές.

- Ξεχάστε τα λεφτά των ξένων τραπεζών πριν από τις εκλογές

Ερμητικά κλειστές οι πόρτες τους ακόμη και όταν τα έργα στην Ελλάδα αφορούν στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού.

- Κοβάλτιο: Το ματωμένο διαμάντι των μπαταριών

Αρκετά projects εξόρυξης βρίσκονται στα σκαριά στο Κονγκό, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξάνει τη ζήτηση για αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα μετά το 2022 η ζήτηση να ξεπερνά τη συνολική προσφορά δίνοντας ώθηση στις τιμές.

- ΑΕΚ: “Αιχμάλωτη” των δανεικών

Εύστοχες επιλογές, αλλά με ρήτρες πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ. Οδηγός ο Οικονόμου και όχι ο Πόνσε.

- Η Αφροδίτη βγαίνει από τις αποθήκες

Ένα άγνωστο άγαλμα της αρχαίας θεάς θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου” μαζί με ένα άρωμα φτιαγμένο με συνταγή από τα μυκηναϊκά χρόνια.

- Αλέξης Σταμάτης: Έχω φτάσει δύο φορές δίπλα στον θάνατο και επέζησα

Ο συγγραφέας μιλά για το νέο του μυθιστόρημα “ο άντρας της πέμπτης πράξης” για το θέατρο, τη σχέση του με τη ζωή και τα βιβλία, αλλά και για τις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες που του έχουν δοθεί.