Φιλελεύθερος: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Φιλελεύθερος: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Με κεντρικό θέμα «Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές - Τελειώνουν οι αλχημείες με το Σκοπιανό - Πλησιάζει το τέλος της κυβέρνησης», κυκλοφορεί την Πέμπτη ο «Φιλελεύθερος».

* Η αναπόφευκτη πορεία προς τις κάλπες εντός των επομένων μηνών ξεκίνησε ήδη με την οριστικοποίηση έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών από την γειτονική χώρα και την αντίστοιχη υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα να την φέρει στην Βουλή. Ανεξάρτητα από το αν η εν λόγω συμφωνία εγκριθεί ή όχι οι εκλογές μοιάζουν μονόδρομος.

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου:

- Μαύρος Δεκέμβρης για τις αγορές

Πρωτοφανείς απώλειες σε ΗΠΑ και Ευρώπη

- Ομολογούν ότι βάζουν χέρι στο μαξιλάρι

Αδυναμία δανεισμού για την Ελλάδα-Καίγεται και η στρατηγική εξαγοράς των δανείων του ΔΝΤ

- Ν.Δ: Ο Τσίπρας ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας 

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι το Μαξίμου «μοιράζει χρήμα που δεν έχει», με μοναδικό στόχο την παγίδευση της επόμενης κυβέρνησης

- Κυβερνητικό σχέδιο για αναγκαστική διαχείριση στην ELFE

Την ένταξη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης φέρονται να εξετάζουν οι πιστωτές της, ενώ ταυτόχρονα διακινούνται σενάρια για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει τη βιομηχανία, έπειτα φυσικά από κούρεμα των χρεών της. 

- Όταν η επιστήμη γίνεται stand up comedy, αρέσει σε όλους

Ένας βιολόγος, ένας χημικός, μια καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ένας «πληροφορικάριος», ένας χημικός, ένας καθηγητής μάνατζμεντ και καινοτομίας, ένας πολεοδόμος, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός κι ένας αρχαιολόγος άνοιξαν «παράθυρο» στις επιστήμες τους, προκαλώντας άφθονο γέλιο και προβληματισμό για καθημερινά θέματα, τα οποία όμως εξηγούνται επιστημονικά

- H μοιρασιά της Συρίας φέρνει πιο κοντά ΗΠΑ-Τουρκία

Η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία προκαλεί ανακατατάξεις και νέα δεδομένα, ενώ εντείνεται ο φόβος ότι επίκειται η τελική και άγρια σύγκρουση για τη μοιρασιά της χώρας. «Κλειδί», η τύχη τής (για την ώρα) ελεγχόμενης από τους Κούρδους πόλης Μανμπίτζ

- Science reactors: Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Νετανιάχου

Αφορμή για την προκήρυξη των εκλογών έδωσε ένας νέος νόμος για τη στρατιωτική θητεία που αφορά τους υπερορθόδοξους Εβραίους και θεωρείται πολύ δύσκολο να εγκριθεί. Επί της ουσίας, όμως, αυτό που οδηγεί το Ισραήλ στην κάλπη είναι η οριακή πλειοψηφία της μίας μόλις έδρας (61 στις 120) που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση στη Βουλή (Κνεσέτ), μετά την πρόσφατη αποχώρηση του κόμματος του υπουργού Αμυνας, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

- Πούτιν για... πάντα

Αλλαγή των συνταγματικών ορίων για την προεδρική θητεία επεξεργάζεται η ρωσική Δούμα, με στόχο ο νυν πρόεδρος να μπορεί να παραμείνει στη θέση του και μετά το 2024, οπότε λήγει η δεύτερη εξαετία του

- Ρικ Πιτίνο: Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στην προπόνηση του Παναθηναϊκού

Όσοι έχουν μελετήσει καλά το βιογραφικό του υποστηρίζουν πως μπορεί πρώτα να δημιουργήσει και μετά να θριαμβεύσει, κάτω από τρεις όρους.

- Νέναντ Κρστίτσιτς: Πολυεργαλείο αλλά και μυστήριο για το soft κέντρο της ΑΕΚ

Τον πρώτο αριθμό του λαχείου ψάχνει η ΑΕΚ στην περίπτωση του Νέναντ Κρστίτσιτς, μετά την χειμωνιάτικες αποτυχίες Αϊντάρεβιτς και Μοράν.

- Γιάννης Αντετοκούνμπο : Ένας Έλληνας στη Νέα Υόρκη

Το αστέρι του Αντετοκούνμπο έλαμψε τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, όπου έφερε για πρώτη φορά σε 41 χρόνια την ομάδα του να παίξει εκεί τόσο σημαντική μέρα.

- Η Σίτι καταρρέει

Η πρωταθλήτρια της Premier League έχασε για τρίτη φορά σε τέσσερις αγωνιστικές και βλέπει τη Λίβερπουλ να απομακρύνεται μαζί με τον τίτλο.

- Γιώργος Μοσχίδης: Εργάτης του θεάτρου για περισσότερο από μισό αιώνα

Όταν συνάντησε το πρώτο μπουλούκι, βρήκε τον τρόπο να υλοποιήσει τη δική του φυγή. Από την Καβάλα δια μέσου της Θεσσαλονίκης όπου σπούδασε στη Φραματική σχολή του Ωδείου, βρέθηκε στην Αθήνα και στο Θέατρο Τέχνης. Η γνωριμία του με τον Κουν στάθηκε καθοριστική.

- Ένα σεντούκι μνήμης για τον θεσσαλικό κάμπο

“Το χώμα βάφτηκε κόκκινο” του Νίκου Φώσκολου που έγινε κινηματογραφική επιτυχία με τους Νίκο Κούρκουλο, Μάνο Κατράκη, Γιάννη Βόγλη και Μαίρη Χρονοπούλου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή.

- Σινεμά: Περιπέτεια από τον Λευκό Οίκο ως την Ισπανία

Τρεις και καλές οι κινηματογραφικές προτάσεις του νέου επταημέρου