Φλωρίδης κατά Αλιβιζάτου

Φλωρίδης κατά Αλιβιζάτου

«Είναι θλιβερή η εικόνα κάποιων, κυρίως ακαδημαϊκών, που ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαχρονικά και αδιακρίτως, με την ίδια άνεση σε "φίλους" και "αντιπάλους"...», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, δυο ημέρες μετά τη συνέντευξη του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. 

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Φλωρίδης εκφράζεται θετικά για τον τον πρωθυπουργό λέγοντας αρχικά ότι «ο Μητσοτάκης έχει μεγάλη ευθύνη που τα χελιδόνια φέτος, έφυγαν [...] νωρίτερα από κάθε χρονιά», για να σημειώσει εν συνεχεία ότι «είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ "πιάνει πουλιά στον αέρα"».

Αναλυτικά στην ανάρτηση αναφέρει τα εξής: 

«Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά ο Μητσοτάκης έχει μεγάλη ευθύνη που τα χελιδόνια φέτος, έφυγαν (τουλάχιστον από κάποιες περιοχές) νωρίτερα από κάθε χρονιά.

Είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ «πιάνει πουλιά στον αέρα».

Έτσι, πλησιάζει η ώρα που θα ξανάρθει ο άλλος, αυτός που τα πιάνει.

Είναι θλιβερή η εικόνα κάποιων, κυρίως ακαδημαϊκών, που ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαχρονικά και αδιακρίτως, με την ίδια άνεση σε «φίλους» και «αντιπάλους», δεν εννοεί να τους καλέσει αυτή η ρημάδα η Ιστορία».