Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το φοιτητικό - στεγαστικό επίδομα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι - δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr.

Προϋποθέσεις και διαδικασία υποβολής αίτησης

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167). Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. Κατ' εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής, εφόσον:

  1. είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
  2. οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
  3. είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1994) ή
  4. είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος, απαιτείται πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων. Πριν προχωρήσει η δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα πρέπει πρώτα να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια