"Φρένο" στις οικογενειακές επανενώσεις αιτούντων άσυλο θέλει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών 

"Φρένο" στις οικογενειακές επανενώσεις αιτούντων άσυλο θέλει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Thomas de Maiziere τάχθηκε υπέρ της παράτασης της προσωρινής απαγόρευσης των οικογενειακών επανενώσεων των σύρων προσφύγων στη Γερμανία, θέση που αντανακλά τη μεγεθυνόμενη αντίθεση πολλών πολιτών της χώρας στην υποδοχή επιπλέον προσφύγων και μεταναστών.

Ο Thomas de Maiziere, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Heilbronner Stimme ότι ένας «τεράστιος» αριθμός Σύρων θα εισέλθει στη Γερμανία εάν δεν παραταθεί η απαγόρευση, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον Μάρτιο του 2018.

Αξιωματούχοι προεξοφλούν ότι κάθε πρόσφυγας θα φέρει τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς του στη Γερμανία, συνέχισε ο Thomas de Maiziere στο άρθρο αυτό που δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας.

Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild έγραψε αυτή την εβδομάδα ότι βάσει εσωτερικών, ανεπίσημων κυβερνητικών εκτιμήσεων, περίπου 390.000 Σύροι, στους οποίους έχει αναγνωριστεί το καθεστώς αιτούντων άσυλο, θα μπορούσαν να ζητήσουν βίζες για μέλη των οικογενειών τους όταν εκπνεύσει η ισχύς της διετούς απαγόρευσης των οικογενειακών επανενώσεων, τον Μάρτιο.

Η An. Merkel, η οποία με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι το φαβορί για τη νίκη —και άρα για μια τέταρτη συναπτή θητεία στην καγκελαρία— στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το ζήτημα μετεκλογικά. Η κυβέρνηση τροποποίησε τους κανόνες για το άσυλο επί το αυστηρότερο μετά τις βαριές ήττες που υπέστησαν οι συντηρητικοί σε κρατιδιακές εκλογές, οι οποίες αποδόθηκαν στην απόφαση που είχε λάβει η An. Merkel το 2015 να ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες, στο αποκορύφωμα της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών. Η Γερμανία υποδέχθηκε έκτοτε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ