Γ. Αμανατίδης: Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει

Γ. Αμανατίδης: Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει

Σε διάψευση της υποστολής της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. 

«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα» υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού» επισήμανε στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Αμανατίδης για την πρωτοβουλία νεαρών να σηκώσουν σημαίες σε βραχονησίδες.

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού… Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί», πρόσθεσε

Ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο καθώς το Διεθνές Δίκαιο ορίζει το τί ισχύει στο Αιγαίο.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια