Γ. Γεωργαντάς: Τα έγγραφα διαψεύδουν την κυρία Γεροβασίλη - Γκρίζο το τοπίο στα στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο.

Γ. Γεωργαντάς: Τα έγγραφα διαψεύδουν την κυρία Γεροβασίλη - Γκρίζο το τοπίο στα στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο.», τόνισε ο βουλετυτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή για τα όσα είπε στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι η υπουργός «εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως, για μια ακόμη φορά, σήμερα, στη Βουλή, η κ Γεροβασίλη, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το σύνολο των προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εντάσσονται στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ.

Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «συνελήφθη ψευδόμενη, γιατί, ενώ σε γραπτή απάντησή της, στις 20 Μαρτίου, ανέφερε ότι οι προσλήψεις για το 2016 είναι 6.284 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση το Μάϊο, οι προσλήψεις για το ίδιο έτος ανέρχονται σε 9.959».

Επίσης ο ίδιος, κατηγόρησε την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα «ποιοι είναι αυτοί οι 3.675 μόνιμοι υπάλληλοι και για το πως εμφανίζονται ως προσληφθέντες στο Δημόσιο», προσθέτοντας πως «αντί να δώσει εξηγήσεις ως προς τη μεγάλη αυτή απόκλιση, η οποία μάλιστα προκύπτει από έγγραφα, η Υπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες και διακηρύξεις.

«Ας καταλάβει ότι οι άνεργοι πτυχιούχοι της χώρας, που αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που επιβαρύνονται με το μισθολογικό κόστος, απαιτούν από την Κυβέρνηση αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοσιότητα σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα», είπε στην συνέχεια προς την κ. Γεροβασίλη.

Καταλήγοντας ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι:

«Είναι απαράδεκτο να δίνονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο» 

«Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε κάθε επίπεδο», προειδοποίησε.

Φωτογραφία αρχείου: SOOC