Γ. Καραμέρος: Πάμε πάλι να κάνουμε ανάπτυξη με μπετόν, εξορύξεις και κατανάλωση

Γ. Καραμέρος: Πάμε πάλι να κάνουμε ανάπτυξη με μπετόν, εξορύξεις και κατανάλωση

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε στη φάση επανεκκίνησης του γνωστού λανθασμένου μοντέλου ανάπτυξης με πολύ μπετόν, εξορύξεις, ορυκτά καύσιμα και προσπάθεια αύξησης της κατανάλωσης» δήλωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «KONTRANEWS», ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

«Έστω και έτσι, όμως, η κυβέρνηση βραδυπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, υπό την ομηρεία ενός κράτους Φρανκεστάιν που άλλαξε ελάχιστα στα χρόνια της κρίσης, καθώς έγιναν μόνο περικοπές και όχι μεταρρυθμίσεις. Το είπε και ο ίδιος ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Πρέπει να κατέβει ο υπουργός στην υπηρεσία για μια υπογραφή. Όλοι οι αιρετοί γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τη φράση» προσέθεσε.

Ελληνικό: «Θα γίνει ένα τεράστιο οικιστικό και εμπορικό Πάρκο»

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, σημείωσε ότι «θα δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας των 586 ευρώ. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Το Ελληνικό θα είναι ένα τεράστιο οικιστικό και εμπορικό πάρκο τύπου Μανχάταν. Περιβαλλοντικά, θα έχει επιπτώσεις. Όχι, βέβαια, περισσότερες από εκείνες που είχε το παλιό αεροδρόμιο. Για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Αν υπάρξουν σοβαρά αντισταθμιστικά στους γύρω δήμους και σεβασμός στη νομιμότητα, το πρόσημο θα είναι θετικό, δεδομένης της δεινής θέσης που βρέθηκε η χώρα».

Σχετικά με το αν αφήνει «οικολογικό στίγμα» στην Περιφέρεια Αττικής: «Όχι όσο θα ήθελα, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων. Αυξήσαμε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Προάγουμε π.χ. την ηλεκτροκίνηση και την ορθή διαχείριση των ρεμάτων, τους ποδηλατόδρομους, ελέγχουμε τις επιχειρήσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά στα κρίσιμα ζητήματα όπως η Ενέργεια, η Αυτοδιοίκηση είναι εξαιρετικά αδικημένη από την κεντρική κυβέρνηση».

Ο κ. Καραμέρος χαρακτήρισε «άδικες» τις διαρκείς περικοπές και πρόσθεσε ότι «ναρκοθετούν την έξοδο από την οικονομική κρίση». «ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ είναι δύο συμπληγάδες που συντρίβουν ολόκληρα κοινωνικά στρώματα» υποστήριξε και σημείωσε πως οι πολιτικοί πασχίζουν να κυβερνήσουν το μισοδιαλυμένο αεροσκάφος της Μεταπολίτευσης.

Ερωτηθείς για τον Κ. Μητσοτάκη σχολίασε: «Έχω μία άποψη πια για τους πολιτικούς αρχηγούς, ως πρόσωπα σε σχέση με το σύστημα διακυβέρνησης και τις δομές της χώρας. Θα σας την εξηγήσω με μια παρομοίωση. Όταν μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο δεν νοιάζεσαι τόσο για τον πιλότο ως φυσικό πρόσωπο γιατί εμπιστεύεσαι την τεχνολογία, τους ελέγχους, τους κανόνες ασφαλείας κ.λπ. Στην Ελλάδα οι "πολιτικοί πιλότοι" πασχίζουν να κυβερνήσουν το μισοδιαλυμένο αεροσκάφος της μεταπολίτευσης με τους επιβάτες μισολιπόθυμους μέσα σε έναν θυελλώδη διεθνή εναέριο χώρο. Δεν έχω αρνητική γνώμη για τον κ. Μητσοτάκη, ούτε για τον κ. Τσίπρα. Κανένας όμως δεν μπορεί μόνος του».

Και κατέληξε: «Μέχρι να λύσουν τις διαφορές τους, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα καλούσα τους πολίτες να δουν τι γίνεται με τους Πράσινους σε όλη την Ευρώπη. Να αναζητήσουν τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων και να μη μας θυμούνται μόνο μετά από μια φυσική ή τεχνολογική καταστροφή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ