Γ. Κουζηνός για Βενεζουέλα: Δεν είναι απόπειρα πραξικοπήματος αλλά απελευθέρωση

Γ. Κουζηνός για Βενεζουέλα: Δεν είναι απόπειρα πραξικοπήματος αλλά απελευθέρωση

Για απελευθέρωση και όχι πραξικόπημα, καθώς ο Μαδούρο και η κυβέρνηση του είναι εδώ και καιρό εκτός Συντάγματος και νόμων, κάνει λόγο ο Γιάννης Κουζηνός σε ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουάιδο στη θέση του προέδρου και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους. 

Ο Γ. Κουζηνός, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στη Βενεζουέλα και οι προσωπικές του εμπειρίες από τη χώρα φιλοξενούνταν στη στήλη «Εδώ Βενεζουέλα» του Liberal, σημειώνει ότι ο Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, σε μια κίνηση που προβλέπεται στο άρθρο 233 του Συντάγματος της χώρας, προκειμένου να διεξαχθούν νέες ελεύθερες εκλογές.

«Πρώτες οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Κολομβία και στη συνέχεια πολλές χώρες τον αναγνώρισαν σαν τον νόμιμο Πρόεδρο της χώρας για την διεξαγωγή νέων εκλογών. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και τίποτα δεν είναι σίγουρο πριν το Κτήνος καταπέσει...», τονίζει και καταλήγει:

«...Και αν όλα αυτά δεν φτάνουν για τα αλλοπροσαλλοζαλισμένα παπαγαλάκια και ονομάζουν την προσπάθεια ενός λαού για απελευθέρωση ,πραξικόπημα ...ας κρατήσουν στα χέρια τους, τους 16 νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες από το καθεστώς. Το αίμα τους θα σας κυνηγά για πάντα ιδεοληπτικά απολιθώματα...».