Γ. Παυλάκης: Βρισκόμαστε σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας για την Ελλάδα

Γ. Παυλάκης: Βρισκόμαστε σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας για την Ελλάδα

Τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε στη κορύφωση του επιδημιολογικού κύματος».

Υπογράμμισε ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Επιδοκίμασε ωστόσο, την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη.

«Αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς» προειδοποίησε.

Τέλος, ερωτηθείς για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, έφερε σαν παράδειγμα την Πορτογαλία, όπου μετά την Πρωτοχρονιά κατέγραφε πενταπλάσια κρούσματα από την Ελλάδα και τώρα έχει καταφέρει να μειώσει σε λιγότερα από 100 σε ημερήσια βάση.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς