Γ. Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει ο κορονοϊός

Γ. Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει ο κορονοϊός

Για κίνδυνο να ξαναφουντώσει η πανδημία αν ανοίξουν οι μετακινήσεις προς την επαρχία το Πάσχα, προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. «Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο κ. Παυλάκη έκανε επίσης την εκτίμηση ότι, βάσει των στοιχείων και των αριθμών, η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί, ωστόσο, με άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Κατά την εκτίμησή του, πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι «και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ο κος Παυλάκης υποστήριξε επίσης ότι αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία, τα κρούσματα θα μπορούσαν κάθε εβδομάδα να μειώνονται στα μισά.

Επιπλέον, συνέστησε να τηρούνται τα μέτρα, να προσέχουν τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι, να αποφεύγονται οι εσωτερικοί χώροι και να γίνεται χρήση της μάσκας.

«Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα», συνόψισε.