Γ. Σγουρός: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά ακινήτου από την περιφέρειας Αττικής

Γ. Σγουρός: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά ακινήτου από την περιφέρειας Αττικής

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την αγορά ακινήτου προς στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της περιφέρειας Αττικής, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε «ασύμφορη την επιτευχθείσα συμφωνία» ζητά με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Σγουρός.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «εμμονή» της διοίκησης της Περιφέρειας επί της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, «παρά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από όλους». Θέτει το ερώτημα, «γιατί η κυβέρνηση δεν της παρέχει ένα από τα κτίρια του δημοσίου που ρημάζουν» και χαρακτηρίζει οικονομικά ασύμφορη και αντίθετη «στην κοινή λογική και πείρα» αυτήν την ενέργεια, προτείνοντας «ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού με τροποποίηση των όρων του» ως την μόνη ενδεδειγμένη λύση, για την πλήρη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής με σχετική ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία διαπιστώνει ότι «συντρέχει ουσιώδης νομική πλημμέλεια στην επιμέρους φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ως ζήτημα "διαδικαστικής χροιάς" καθώς, σχετίζεται με την υποβολή της αιτιολόγησης από την ίδια την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και όχι μέσω εξουσιοδότησης του προέδρου της».

Επίσης, τονίζει ότι «με απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη, θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της απόφασης, δίνοντας τεκμηριωμένα τη ζητούμενη, απαραίτητη αιτιολόγηση». Αιτιολογώντας την απόφασή της, υπογραμμίζει ότι «σπάει ένα ταμπού δεκαετιών» προκειμένου «να θέσει τέλος στο ανεξέλεγκτο καθεστώς κερδοσκοπίας που υπάρχει στο θέμα της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών στη χώρα μας» και σημειώνει πως «είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας που πράττει αυτό με συστηματικό τρόπο και διαφανείς διαδικασίες».

Τέλος, αναφέρει ότι επίσης είναι η πρώτη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο καλείται να γνωμοδοτήσει επί αγοράς ακινήτου δημοσίου φορέα, μετά μάλιστα από επιμονή της διοίκησης της Περιφέρειας καθώς το ίδιο, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δήλωνε «αναρμοδιότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news