G. Soros: Ο V. Putin αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη απ΄ότι το Ισλαμικό Κράτος

G. Soros: Ο V. Putin αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη απ΄ότι το Ισλαμικό Κράτος

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψεύδονται αν πιστεύουν πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin,  είναι σύμμαχος τους στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, τονίζει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Georges Soros, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η ρωσική παρέμβαση στη Συρία έχει ως στόχο να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αποσύνθεση.  

Ο κ. Soros δηλώνει πως «είναι δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί οι ΗΠΑ και οι ηγέτες της Ε.Ε πιστεύουν τα λόγια του Putin και δεν τον κρίνουν από την συμπεριφορά του. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι δημοκρατικοί πολιτικοί προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες ζωγραφίζοντάς τους μια πιο όμορφη πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Είναι γεγονός ότι, η Ρωσία και η Ε.Ε έχουν εμπλακεί σ'' έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο: το ερώτημα είναι ποια από τις δύο θα καταρρεύσει πρώτη».

O κ. Soros εξηγεί πως ο μόνος τρόπος για να αποφεύγει η Ρωσία μια οικονομική κατάρρευση είναι να προκαλέσει την κατάρρευση της Ευρώπης. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΕ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να επιβάλει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αντιθέτως, ο V. Putin θα μπορέσει να επωφεληθεί οικονομικά από μια κατακερματισμένη Ευρώπη.

Η ΕΕ μετά την οικονομική κρίση που την έπληξε το 2008, και ειδικότερα μετά την ελληνική κρίση, η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα διάλυσης καθώς διαδέχεται η μια κρίση μετά την άλλη αδυνατώντας να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά. Η προσφυγική κρίση, όπως τόνισε και η Γερμανίδα Καγκελάριος, έχει την ικανότητα να καταστρέψει την Γηραιά  Ήπειρος.   

Η επιβίωση της Ευρώπης την φέρνει αντιμέτωπη με τον V. Putin. Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια κοινή απειλή, όμως, δεν πρέπει να υπερεκτιμάται, τονίζει ο κ. Soros καθώς δεν συγκρίνεται με την απειλή που προέρχεται από την Ρωσία.

Η ρωσική απειλή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και αν η Ευρώπη δεν την αναγνωρίσει έγκαιρα, τότε η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολή.