Γαλλία: Επιδρομή των Αρχών στα γραφεία της Google, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

Γαλλία: Επιδρομή των Αρχών στα γραφεία της Google, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

Γάλλοι ανακριτές πραγματοποίησαν επιδρομή στην έδρα της Google στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, ενημέρωσε το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας αναφορές των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters. 

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, έχει ως στόχο να εξακριβώσει αν η Google Ireland έχει αθετήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις της στη Γαλλία, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, Le Parisien, τουλάχιστον 100 ερευνητές λαμβάνουν μέρος στην επιδρομή. Μια πηγή κοντά στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η επιδρομή στα γραφεία της Google είναι σε εξέλιξη από τις πέντε τοπική ώρα.

Το Φεβρουάριο, μια πηγή στο Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών είχε δηλώσει στο Reuters ότι η κυβέρνηση επιδιώκει επιστροφή 1,6 δισ. ευρώ σε φόρους. Η πηγή, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, είχε πει: «Όσον αφορά τη χώρα μας, η επιστροφή φόρων της εταιρείας ανέρχεται σε ποσό 1,6 δισ. ευρώ».

Εκείνη την εποχή, οι επίσημοι εκπρόσωποι των Google France και του Υπουργείου Οικονομικών είχαν αρνηθεί να σχολιάσουν την κατάσταση.