Γαλλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά - Κάηκαν 16 σπίτια και εκκενώθηκαν περιοχές

Γαλλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά - Κάηκαν 16 σπίτια και εκκενώθηκαν περιοχές

Οι φωτιές μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία την Τρίτη, καταστρέφοντας δεκαέξι σπίτια, ενώ έχουν καεί 6.000 εκτάρια και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις εστίες τους 6.000 άνθρωποι σε μια περιοχή που είχε ήδη πληγεί τον περασμένο μήνα από τεράστιες πυρκαγιές.

«Η φωτιά είναι αχαλίνωτη και τώρα έχει εξαπλωθεί στο διαμέρισμα του Landes», ανέφεραν οι τοπικές αρχές του αμπελουργικού τμήματος Gironde σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι κινητοποιήθηκαν 500 πυροσβέστες.

Η Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία επλήγη τον Ιούλιο από δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 εκτάρια δάσους και οδήγησαν στην εκκένωση των κατοικιών σχεδόν 40.000 ανθρώπων.

Πυρκαγιές μαίνονταν την Τρίτη και σε άλλες περιοχές της χώρας, ένα στα νότια διαμερίσματα Λοζέρ και Αβεϊρόν, όπου σχεδόν 600 εκτάρια έχουν ήδη καεί και όπου ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin πρόκειται να μεταβεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Μια άλλη πυρκαγιά βρίσκεται στο διαμέρισμα Μεν ε Λουάρ στη δυτική Γαλλία, όπου 650 εκτάρια έχουν καεί και 500 απειλούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.