Α. Γεωργιάδης σε Ε. Αχτσιόγλου: Πουλάτε χάντρες στους εργαζόμενους λες και είναι ιθαγενείς

Α. Γεωργιάδης σε Ε. Αχτσιόγλου: Πουλάτε χάντρες στους εργαζόμενους λες και είναι ιθαγενείς

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, και την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας. Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε στην υπουργό για τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε υπάλληλος θα μπορεί να διεκδικήσει την προσωπική περιουσία του εργοδότη σε περίπτωση που η επιχείρηση αδυνατεί να πληρώσει τα δεδουλευμένα.

«Μιλάτε για κολοσσιαία μεταρρύθμιση τάχα της Αριστεράς, αλλά πάλι κοροϊδεύετε με χάντρες το λαό και τους περνάτε για ιθαγενείς», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι και σήμερα μπορούσε ο εργαζόμενος να κάνει κάτι τέτοιο. «Η μόνη μεταβολή που κάνετε είναι ότι καταργείτε απλώς ένα στάδιο εργασίας, γιατί μέχρι τώρα έπρεπε να προσκομίσει βεβαίωση, τώρα μπορεί να το κάνει αυτομάτως», είπε. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ωφελήσει τους δικηγόρους, καθώς «θα  αυξηθεί η δικηγορική ύλη».

Την ίδια ώρα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει τώρα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, με δεδομένο ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε προ ολίγων ημερών "στόχος είναι να τελειώσει η γ' αξιολόγηση όσο γίνεται γρηγορότερα".  Εκεί υπάρχει αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου το 50%+1. Η ΝΔ είπε θα το ψηφίσει, γιατί δεν τη φέρατε και τώρα;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με την κυρία Αχτσιόγλου να πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Κι αυτό διότι όχι μόνο δεν απάντησε στις ερωτήσεις Γεωργιάδη, αλλά επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικά το μόνο που συμβαίνει με την διάταξη για το επίδομα ανεργίας είναι να παίρνει ο εργαζόμενος νωρίτερα τα χρήματα από τον ΟΑΕΔ κι όχι αναδρομικά. Μάλιστα, προς τούτο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δημοσιονομική επίπτωση, καθώς τα χρήματα θα τα έπαιρνε ούτως ή άλλως.  

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι ρύθμιση για τη διαταγή πληρωμής είναι «του γονάτου» καθώς επίσης και πως  συνιστά μεταβολή στον κώδικα πολιτικής δικονομίας. « Είναι αέρας κοπανιστός και συνιστούν βάρβαρη εξαπάτηση των εργαζομένων. Δεν θα ξεχάσουμε σε αυτή την αίθουσα τα γράμματα που ξέρουμε», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC