Γερμανία: 12.321 νέα κρούσματα και 794 θάνατοι

Γερμανία: 12.321 νέα κρούσματα και 794 θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.321 στα 2.205171, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 794 στους 56.546, σύμφωνα με την καταμέτρηση.

Σημειώνεται πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

Το απόγευμα της Παρασκευής τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η εν λόγω απόφαση ισχύει από σήμερα έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για παράδειγμα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση. Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.