Γερμανία: Η χώρα δεν θα εγκαταλείψει τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και των ανοικτών αγορών

Γερμανία: Η χώρα δεν θα εγκαταλείψει τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και των ανοικτών αγορών

Η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου και των ανοικτών αγορών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Brigitte Zypries, προσθέτοντας ότι επιθυμεί ισότιμη μεταχείριση από τους εμπορικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για την πρόσβαση στην αγορά.

«Δεν θα παραβιάσουμε τις αρχές μας», δήλωσε η υπουργός σε συνέδριο, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να απευθυνθεί σε Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον με αυτοπεποίθηση.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να απαντήσει στα όποια μέτρα προστατευτισμού λάβουν οι ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο D. Trump, δήλωσε η υπουργός. Εάν οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τη λήψη συγκεκριμενων μέτρων προστατευτισμού, «τότε πρέπει κανείς να τα αντιμετωπίσει», πρόσθεσε η Brigitte Zypries.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η γερμανική κυβέρνηση, βιομηχανικοί φορείς και συνδικάτα ανέφεραν σε σημερινή, κοινή τους ανακοίνωση ότι η εφαρμογή πολιτικών προστατευτισμού θα ήταν η λάθος απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, παρόλο που δεν έκαναν καμία άμεση αναφορά στον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump.

«Η αναγκαιότητα να διασφαλίσουμε από κοινού μια ισχυρή βιομηχανία και οικονομία στην Ευρώπη δεν προκύπτει μόνο από τις τρέχουσες εξελίξεις στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις του Brexit», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η επιδίωξη πολιτικού και οικονομικού προστατευτισμού είναι ο λάθος δρόμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ