Γερμανία: Κλιμακώθηκε η βία κατά προσφύγων, δηλώνει ο ΥΠΕΣ

Γερμανία: Κλιμακώθηκε η βία κατά προσφύγων, δηλώνει ο ΥΠΕΣ

Η βία κατά των προσφύγων και των εθελοντών που τους παρέχουν βοήθεια έχει κλιμακωθεί στη Γερμανία από την εποχή που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere στο γερμανικό Funke Media Group, σύμφωνα με το Politico.

Συγκεκριμένα, από την αρχή του 2016 έχουν καταγραφεί 449 επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων, 82 εκ των οποίων αφορούν βίαια εγκλήματα. Επιπλέον, καταγράφηκαν ακόμα 654 εγκλήματα κατά αιτούντων άσυλο, εκ των οποίων τα 107 βίαια.

«Κατά τους πρώτους μήνες του 2016, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί», είπε ο κ. de Maiziere, προσθέτοντας ότι η «αποκτήνωση» της κοινωνίας έχει επιταχυνθεί από την προσφυγική κρίση, ενώ για αρκετούς ανθρώπους έχουν μειωθεί οι φραγμοί όσο αφορά τη χρήση βίας.

«Όταν αθώοι πολίτες χρησιμοποιούν ξαφνικά βία, αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερους λόγους ανησυχίας», δήλωσε ο κ. de Maiziere.

Πολλοί από τους υπόπτους για συμμετοχή στις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και ακροδεξιοί εξτρεμιστές που ήταν γνωστοί στην αστυνομία, ζουν στην περιοχή όπου βρίσκονται καταφύγια. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στο δικαστήριο.