Γερμανία: Ο Martin Schulz φέρεται να απείλησε με παραίτηση από το SPD

Γερμανία: Ο Martin Schulz φέρεται να απείλησε με παραίτηση από το SPD

Με παραίτηση φέρεται να απείλησε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Martin Schulz λόγω των διαφωνιών που έχουν προκύψει για τους χειρισμούς του μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό «Τζαμάικα».

Το περιοδικό Focus, επικαλούμενο ανταπόκριση του ανταποκριτή του περιοδικού Economist, αναφέρει ότι στους πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα η φήμη ότι ο κ. Schulz, μιλώντας νωρίτερα σε στενό κύκλο ηγετικών στελεχών του κόμματός του, απείλησε με παραίτηση.

Η συνάντηση του αρχηγού του SPD με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

«Δεν παραιτήθηκε» ο επικεφαλής του CSU

Η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση ότι ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer επρόκειτο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του κρατιδίου και να αντικατασταθεί από τον σημερινό υπουργό Οικονομικών του, τον Markus Soder, διαψεύσθηκε πριν από λίγο από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU Thomas Kreuzer.

Σύμφωνα με τον κ. Kreuzer, ο κ. Seehofer τις επόμενες ημέρες θα διαβουλευθεί με τα στελέχη του κόμματος και θα υποβάλει τις προτάσεις του πριν από το προγραμματισμένο Συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι, μετά την αποτυχία του CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, όπου κατέγραψε απώλειες περίπου 10 μονάδων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018, η θέση του θα αμφισβητηθεί έντονα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ