Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν συγγνώμη για το λάθος να αυτοανακηρυχθούν νικητές του ντιμπέιτ πριν ξεκινήσει

Γερμανία: Οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν συγγνώμη για το λάθος να αυτοανακηρυχθούν νικητές του ντιμπέιτ πριν ξεκινήσει

Πριν ακόμη ξεκινήσει η μάχη, οι σοσιαλδημοκράτες ανακοίνωσαν τη νίκη τους: «Τηλεμαχία: H Merkel χάνει απέναντι στον Schulz, SPD», η φράση αυτή υπήρχε στο google από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα. Η εκπρόσωπος Τύπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αφού η τηλεμαχία δεν έχει ακόμα γίνει, μέσω του twitter: «Ο προιστάμενος υπηρεσίας έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν το συνηθίζουμε. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχιση».

Εντούτοις πολλοί χρήστες του twitter δεν δέχτηκαν αυτή τη συγγνώμη: «Τι θέλει να μας πει αυτό το tweet; Προφανώς δώσατε στον ''προϊστάμενο υπηρεσίας'' το κείμενο με την ανακήρυξη του νικητή της αποψινής τηλεμαχίας», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ. «Πρόκειται για μια απίστευτη βλακεία».

Στην πραγματικότητα είναι σύνηθες τα κόμματα, ανεξάρτητα απο την έκβαση της τηλεμαχίας, να αυτοανακηρύσσονται νικητές. Βλακώδες είναι μόνο το ότι αυτή τη φορά εστάλη πριν καν αρχίσει η τηλεοπτική αναμέτρηση. Πάντως το tweet δεν υπάρχει πλεον στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ