Γερμανίδα υπουργός Άμυνας: «Τεράστιο σοκ» η νίκη του Donald Trump

Γερμανίδα υπουργός Άμυνας: «Τεράστιο σοκ» η νίκη του Donald Trump

«Τεράστιο σοκ» χαρακτήρισε η γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen, τη διαφαινόμενη νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ursula von der Leyen δήλωσε στη γερμανική ARD: «Νομίζω ότι ο Trump ξέρει πως αυτό δεν ήταν μια ψήφος γι΄ αυτόν, αλλά μάλλον κατά της Ουάσιγκτον, κατά του κατεστημένου».

Ο Norbert Roettgen των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel, επεσήμανε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Τραμπ είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει (...) Πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκλάβουμε έτσι όπως μας έχει παρουσιαστεί». Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση.

Ο Bernd Riexinger, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, εκτίμησε ότι ο Trump «δεν θα μπορέσει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους στους οποίους έχει υποσχεθεί ό,τι ήταν δυνατό (...) Θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».

Τέλος ο Τσεμ Εζντεμίρ των Πράσινων δήλωσε ότι η νίκη Trumpσηματοδοτεί «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ