Γερμανικό σατιρικό περιοδικό χαρακτηρίζει ξανά τον Sebastian Kurz ως «το μωρό Χίτλερ»

Γερμανικό σατιρικό περιοδικό χαρακτηρίζει ξανά τον Sebastian Kurz ως «το μωρό Χίτλερ»

«Η Αυστρία σε τροχιά σύγκρουσης: Το μωρό Χίτλερ παίρνει την άδεια οδήγησής του» γράφει το πρωτοσέλιδο του γερμανικού σατιρικού περιοδικού Titanic, αναφερόμενο στον συντηρητικό ηγέτη της χώρας, Sebastian Kurz.

Μάλιστα, στην φωτογραφία του εξωφύλλου του εμφανίζει τον Kurz δίπλα σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι εκείνο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο ηγέτης της ακροδεξιάς της Αυστρίας (FPO), Jorg Haider, πριν από εννέα χρόνια.

Η σύνδεση είναι σαφής, καθώς το πρωτοσέλιδο έρχεται έπειτα από την είδηση ότι το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (OVP), του οποίου ηγείται ο Sebastian Kurz, ξεκίνησε συζητήσεις με το ακροδεξιό FPO και τον διάδοχο του Haider, Heinz-Christian Strache.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, το Titanic βρέθηκε «υπό διασταυρούμενα πυρά» μετά τη ανάρτηση στο twitter φωτογραφίας που απεικόνιζε τον Kurz με ένα στόχο και λεζάντα «Επιτέλους εφικτό: Σκοτώστε το μωρό Χίτλερ».

Ένα tweet που αναρτήθηκε την επομένη των αυστριακών εκλογών, στις οποίες το Λαϊκό Κόμμα του S. Kurz ήρθε πρώτο, θέτοντας τις βάσεις ώστε ο ίδιος να γίνει ο επόμενος καγκελάριος της χώρας.

Από την πλευρά τους, οι αυστριακές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα ερευνούσαν το tweet ενώ η εφημερίδα Der Standard ανέφερε ότι το εξέταζε επίσης και η τοπική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Προς το παρόν ο Sebastian Kurz και το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας δεν έχουν σχολιάσει κάτι.