Γερμανός υπ. Υγείας: Πιθανό να βρεθεί μια «απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή» της Όμικρον

Γερμανός υπ. Υγείας: Πιθανό να βρεθεί μια «απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή» της Όμικρον

«Είναι απολύτως πιθανό να βρεθεί μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Όμικρον τόσο θανατηφόρα όσο η Δέλτα. Αυτό θα ήταν μια απόλυτη δολοφονική επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην Bild ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει αυτό είναι πιθανό, δεδομένου ότι πλέον δημιουργούνται πολύ συχνότερα νέες παραλλαγές γεγονός που καθιστά τον πλανήτη «όλο και λιγότερο ικανό να προετοιμαστεί για τις μεταλλάξεις». Μάλιστα γνωστοποίησε ότι σύντομα η Γερμανία θα προμηθευτεί εμβόλιο που προστατεύει από τις παραλλαγές της Όμικρον.

«Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια για κάθε πολίτη, όποια παραλλαγή κι αν έρθει», υπογράμμισε.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή, στη Γερμανία ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας, περίπου το ένα τέταρτο των πολιτών έχει κολλήσει.

Το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο όπου καταγράφηκαν στη χώρα λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.