Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος οδήγησαν στη διακοπή των συνομιλιών

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι επιθέσεις του συριακού καθεστώτος οδήγησαν στη διακοπή των συνομιλιών

Οι κλιμάκωση των επιθέσεων του καθεστώτος οδήγησε στην διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάιμαϊερ, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη μία "ακτίνα ελπίδας".

Μετά τη συνάντησή του με το βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "εξαιτίας της πολεμικής κλιμάκωσης εκ μέρους του καθεστώτος" της Δαμασκού, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα αναγκάσθηκε να διακόψει τις συνομιλίες της Γενεύης.

"Οι συγκρούσεις γνώρισαν κλιμάκωση και οι δυνάμεις του (συριακού) καθεστώτος έχουν την ευθύνη γι΄αυτό", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον σαουδάραβα ομόλογό του Αντελ αλ-Ζουμπέιρ.

"Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά υπάρχει ακόμη μία ακτίνα ελπίδας", ενώ ο σαουδάραβας ομόλογός του δήλωσε ότι η συριακή αντιπροσωπεία στη Γενεύη "δεν ήταν σοβαρή" και ότι η Ρωσία κλιμάκωσε τις πολεμικές επιχειρήσεις σε υποστήριξη του καθεστώτος Ασαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ