Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Φέρεται να προέβλεψε ότι η ουκρανική ήττα ήταν θέμα ωρών

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Φέρεται να προέβλεψε ότι η ουκρανική ήττα ήταν θέμα ωρών

«Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Λίντνερ φέρεται να είπε στον πρέσβη της Ουκρανίας Μέλνικ Αντρίι την ημέρα της εισβολής ότι δεν είχε νόημα να σταλούν όπλα στο Κίεβο επειδή «σας απομένουν λίγες μόλις ώρες» προτού η Μόσχα εγκαταστήσει κυβέρνηση ανδρείκελων» γράφει ο ανταποκριτής του Reuters στο Βερολίνο, επικαλούμενος δηλώσεις του ίδιου του Ουκρανού Πρέσβη στη FAZ.

"Ο Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, που καθόταν εκεί με ένα "τόσο ευγενικό χαμόγελο" και μιλούσε λες και η ήττα των Ουκρανών είχε από καιρό σφραγιστεί. "Έχετε μόνο λίγες ώρες", είπε. Το να παρέχουμε όπλα ή να αποκλείσουμε την Ρωσία από το σύστημα SWIFT δεν έχει νόημα. Αντίθετα, ήθελε να βλέπει στην επόμενη μέρα, σε αυτό που ο Λίντνερ θεωρούσε επόμενη μέρα: μια Ουκρανία σε ρωσική κατοχή με μια κυβέρνηση ανδρείκελων", φέρεται να δηλώνει ο Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, Μέλνικ, στην FAZ. 

Αποκαλύπτεται δε από το ίδιο δημοσίευμα ότι ο Μέλνικ είχε μιλήσει για αυτή τη συζήτηση και στο Spiegel πριν από τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια τον είχαν πλησιάσει «άνθρωποι του Λίντνερ» για να παραπονεθούν..