Για εκπαίδευση νεαρών τρομοκρατών κατηγορεί την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ο N. Maduro

Για εκπαίδευση νεαρών τρομοκρατών κατηγορεί την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ο N. Maduro

Δριμεία επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ο οποίος κατηγόρησε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν ότι «εκπαιδεύουν παιδιά για τρομοκρατικές οργανώσεις», τη στιγμή που τουλάχιστον έξι ανήλικοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο, με πρόσφατο παράδειγμα τον θάνατου του 17χρονου Neomar Lander.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Maduro δήλωσε την Κυριακή ότι θα ζητήσει από τον Πάπα Φραγκίσκο να πείσει τους αντιπάλους του να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή των παιδιών στις διαμαρτυρίες που γίνονται στη χώρα.

«Θα ζητήσω από τον Πάπα Φραγκίσκο να μας βοηθήσει, ώστε η αντιπολίτευση να σταματήσει τη βία, αλλά ακόμη περισσότερο, να σταματήσει να ψάχνει παιδιά για τη συμμετοχή σε βίαιες πράξεις», ανέφερε ο Maduro στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Με αίτημα την πραγματοποίηση εκλογών, χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στον δρόμο από τον Απρίλιο, καθώς η χώρα ταλανίζεται από ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων. Και οι δύο πλευρές στράφηκαν στο Βατικανό με στόχο την εξεύρεση λύσης, όμως οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Καθολικής Εκκλησίας σύντομα κατέρρευσαν.

Στον αντίποδα, πάντως, ομάδες ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης σε διαμαρτυρίες κάνοντας λόγο για «στρατιωτικοποίηση» και «κλιμάκωση της βίας».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Leopoldo Lopez, απηύθυνε την Κυριακή κάλεσμα με βίντεο που ανέβασε στο twitter του στους στρατιώτες στη Βενεζουέλα να αντιταχθούν στις κυβερνητικές εντολές.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι συγκρούσεις στους δρόμους, με τους «colectivos» και τις δυνάμεις ασφαλείας να επιτίθενται με πλαστικές σφαίρες και να πυροβολούν με πυροβόλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Liberal.gr στη Βενεζουέλα, Γιάννης Κουζηνός.

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια